fbpx

Hieronta

Hieronta Nummela

Hieronta on perinteinen ja monelle sopiva hoitomuoto. Se rentouttaa lihasjännityksiä, vilkastuttaa verenkiertoa, nopeuttaa palautumista ja  ennaltaehkäisee vaivoja. 

Olen koulutettu hieroja ja teen klassista hierontaa. Yhdistän hierontaan nivelten hyvinvointiin ja optimaaliseen liikkeeseen tähtääviä mobilisointimenetelmiä ja venytyksiä. Tarvittaessa voin käyttää myös lämpöpakkausta lihasten rentouttamiseen ja pienitehoista, hoitavaa laserlaitetta kipukohtiin. Hierontaan voi yhdistää myös akupunktioneuloja.

Hieronnan voit maksaa käteisen ja korttimaksun lisäksi myös E-passin hyvinvointiedulla,  Smartum mobiili hierontaedulla sekä Edenred hierontaedulla.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on lihaksia muokkaavaa ja rentouttavaa hierontaa. Hieronnalla pyritään helpottamaan lihas- ja faskiakudosten kiputiloja ja kireyttä sekä nivelten liikerajoitteita.  Hieronta tehostaa aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta ja vilkastuttaa verenkiertoa vähentäen näin kipua ja  turvotusta. Sillä voi nopeuttaa palautumista liikuntasuorituksista tai vammoista sekä pehmentää arpikudoksia.  Hieronta myös rentouttaa ja vähentää stressin tunnetta. Ensimmäisellä hierontakäynnillä tehdään alkuhaastattelu ja tutkiminen ja sovitaan yhdessä hoitosuunnitelma eli mitä alueita kehossa hierotaan.  Hoidossa voidaan käyttää myös niveliä mobilisoivia sekä/tai lihaksia aktivoivia otteita ja menetelmiä. Lihaksia rentouttamaan saa halutessaan myös lämpöisen savipakkauksen. Kipuja, lihasjännitystä tai liikerajoitusta voidaan hoitaa myös Dry needling -hoidolla.  Hoidossa akupunktioneula ohjataan lihaksessa olevaan triggerpisteeseen. Se perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen neuroanatomisiin ja neurofysiologisiin periaatteisiin. Hoito eroaa itämaisesta akupunktiohoidosta hoitofilosofialtaan, molemmissa käytetään kuitenkin samanlaisia akupunktioneuloja ja kehon fysiologiset vaikutukset ovat samankaltaiset. 

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnassa käsitellään kasvojen ja pään aluetta: purennan lihaksia (myös suun sisäpuolelta)sekä kaulan, niskan, kallonpohjan ja pään alueen lihakset. Käsittelyllä pyritään helpottamaan mm. päänsärkyä, kasvojen alueen kiputiloja tai väsymystä, alaleuan liikerajoitteita sekä lihasperäistä tinnitusta. Se toimii ylläpitävänä hoitona puhujille ja muille ääntä työssään käyttäville sekä hampaiden yöllisille narskuttelijoille. Käyntiin sisältyy alkuhaastattelu, tutkiminen sekä mahdolliset kotihoito-ohjeet.

Kuumakivihieronta

Syvärentouttava kuumakivihieronta on stressiä vähentävä ja nautinnollinen hetki keholle ja mielelle. Koko keho hierotaan lämpimillä, luonnon sileäksi hiomilla kivillä sekä öljyllä. Hoito laukaisee tehokkaasti lihasjännityksiä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä poistaa kuona-aineita kehosta. Kuumakivihoito on ihanteellinen varsinkin talviaikaan.

Klassinen hieronta aromaattisella eteerisellä öljyllä

Klassinen hieronta, jossa hierontaöljyn ohessa käytetään eteerisiä öljyjä. Käytän hieronnassa Young Livingin aromaattisia eteerisiä öljyjä. Ne ovat laadukkaita ja puhtaita öljyjä ja sopivat yleensä hajuherkillekin. Tuoksut tavoittavat aivojemme ”tunnekeskuksen” , limbisen järjestelmän noin kahdessa sekunnissa. Eteerisillä öljyillä voidaankin vahvasti  vaikuttaa mielialaan ja energisyyteen. Esimerkiksi laventeli rauhoittaa stressaantunutta ja sitrustuoksut piristävät uupunutta. Hierontaan yhdistettynä vaikutus on vielä voimakkaampi. Sopiva öljy voidaan valita yhdessä tai voit laittaa varauksen yhteydessä toiveen, mitä öljyä haluat hoidossasi käytettävän. 

Tunteita vapauttava hieronta

Hieronta, jossa käsitellään kevyin hierontaottein rintakehä, kädet, vatsa, jalkapohjat, pohkeet ja selkä. Hierontaöljyinä käytetään Young livingin eteerisiä öljyjä: Valor, Present time, Forgiveness, Release, Inner child, Harmony. Tunteita vapauttava hieronta on hieroja, vyöhyketerapeutti ja homeopaatti Anne Vuotarin kehittämä ihanan tuoksuinen, syvälle tunteisiin menevä rentouttava itsetutkiskelumatka. 

Raindrop – vastustuskykyä tukeva hieronta

Raindrop-hieronta tehdään Young Livingin eteerisillä öljyillä (oregano, basilika, meirami, timjami, Wintergreen, valor, peppermint, Aroma siez, cypress). Hoito tehdään jalkapohjiin ja selkään käyttäen erilaisia sivelyotteita. Hoidon tarkoitus on tukea immuunijärjestelmää, lihaksia, kudoksia ja luustoa